dimarts, 20 de març del 2012

Els additius

Als aliments, a més d'afegir-hi, en ocasions, conservants químics, sovint també s'hi afegeixen altres substàncies per millorar-ne el sabor, el color o la textura. Són els anomenats additius.

Els additius són substàncies d'origen natural o artificial que s'utilitzen en petites quantitats en la preparació dels aliments per modificar-ne les característiques organolèptiques o millorar-ne el procés d'elaboració i/o conservació.

Els additius s'hi afegeixen als aliments per millorar-ne el sabor, el color o la textura. 

Hi ha diverses classes d'additius: els colorants, els conservants, els antioxidants, els estabilitzadors, els antiaglomerants, els aromatitzants, els edulcorants, etc.

Els colorants són additius que s'utilitzen per donar color i embellir els aliments. El seu objectiu és simplement proporcionar-los un aspecte agradable a la vista, que cridi l'atenció i que n'estimuli la venda.

Els antioxidants retarden l'oxidació dels greixos dels aliments i així eviten que tinguin mal gust, facin pudor i perdin el valor nutritiu.

Els estabilitzadors mantenen l'aspecte i la textura del producte.

Els antiaglomerants eviten, per exemple, que els productes en pols s'endureixin i facin grumolls.

Els aromatitzants proporcionen aroma i elsedulcorants aporten gust dolç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada