Als aliments, a més d'afegir-hi, en ocasions, conservants
químics, sovint també s'hi afegeixen altres substàncies per millorar-ne el
sabor, el color o la textura. Són els anomenats additius.
Els additius són substàncies d'origen natural o artificial
que s'utilitzen en petites quantitats en la preparació dels aliments per
modificar-ne les característiques organolèptiques o millorar-ne el procés
d'elaboració i/o conservació.
Hi ha diverses classes d'additius: els colorants, els
conservants, els antioxidants, els estabilitzadors, els antiaglomerants, els
aromatitzants, els edulcorants, etc.
Els colorants són additius que s'utilitzen per donar color i
embellir els aliments. El seu objectiu és simplement proporcionar-los un
aspecte agradable a la vista, que cridi l'atenció i que n'estimuli la venda.
Els antioxidants retarden l'oxidació dels greixos dels
aliments i així eviten que tinguin mal gust, facin pudor i perdin el valor
nutritiu.
Els estabilitzadors mantenen l'aspecte i la textura del
producte.
Els antiaglomerants eviten, per exemple, que els productes
en pols s'endureixin i facin grumolls.
Els
aromatitzants proporcionen aroma i elsedulcorants aporten gust dolç.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada