dijous, 15 de març del 2012

La higiene en la preparació dels aliments

La manipulació dels aliments en unes condicions sanitàries adequades és el primer pas d'una bona nutrició i d'una dieta saludable. Les regles d'or per a la preparació dels aliments sans, recomanades per l'Organització Mundial de la Salut, són:

      1.     Escollir aquells aliments dels quals tinguem garanties que són segurs.
      2.       Coure bé els aliments.
      3.       Consumir els aliments immediatament després de preparar-los.
      4.       Conservar de manera adequada els aliments cuits si no ens els mengem aviat.
      5.       Reescalfar bé els aliments cuits.
      6.       Evitar qualsevol contacte entre els aliments cuits i els crus.
      7.       Rentar-se les mans amb la freqüència que calgui.
      8.       Vigilar que la cuina estigui sempre tan neta com sigui possible.
      9.       Protegir els aliments dels insectes, dels rosegadors i d'altres animals.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada